olivolja & smör. Det här är ingen mat för den som längtar efter ett meditativt långkok. Men en dag när man kommer hem från jobbet och vill fixa lite helgstämning utan att slita ihjäl sig – då är det ett kanonrecept
) kålrot1 vitlöksklyftaca 20 cm purjolök1 gullök5 dl gräddeca 2-s dl mjölk1 påse smakrikostSalt o vit o svart pepparSåsen. 1,5 kg svensk fläskfileSalt ,peppar, ½ dl chilisås, 2 msk olivolja, timjan o pepparLägg först fläskfilen i marinaden o in i kylen ett par timmar
Pepparsåsen. Lägg potatisen och vänd runt den med olivolja och salt samt vänd potatisen med den skivade delen uppåt i en stor ugnsfast stekpanna eller ugnsform
) kålrot1 vitlöksklyftaca 20 cm purjolök1 gullök5 dl gräddeca 2-s dl mjölk1 påse smakrikostSalt o vit o svart pepparSåsen. 1,5 kg svensk fläskfileSalt ,peppar, ½ dl chilisås, 2 msk olivolja, timjan o pepparLägg först fläskfilen i marinaden o in i kylen ett par timmar
Vi serverade med klyftpotatis, ugnsbakade morötter och pepparsås. olivolja. Blanda alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra och ringla över olivolja