Servera med kokt potatis och en finhackad fetaostsallad med rödlök, tomat, majs, gurka och fetaost. Torsdag till ära och vi rundar av kvällen med en god köttgryta i pepparsås
Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig
1230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt). 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
vi fick till Entrecote och pepparsås hemma hos Pontus när vi hade halvåtta hos dig. sedan paprika,steklök och morot, sista 10 minutrarna steker ni med fetaosten och vänd på ruccolan när potatisen fortfarande är varm
Tillsätt färs, ägg, smulad fetaost, basilika , salt och peppar. ca 600 g blandfärsca 1/2 dl vatten1 skiva vitt bröd, alt 4-5 msk ströbröd1 ägg1 finhackad gul lökca 2 msk färsk basilika150 g fetaostsalt, pepparSÅS
Till serverade jag pepparsås, kall mangosås och Delikatessfabrikens bea. ) Jag älskar också de små tillbehörsspetten med vattenmelon, fetaost och basilika
Eftersom ingen fetaost syntes i kylen improviserade jag med en ask Cantadou vitlök & örter. Har hört att Jensens pepparsås ska vara en höjdare, så idag är det upp till bevis
Till detta hade vi pepparsås. Servera oxfilén med moset, pepparsås och den grekiska salsan. 3 tomater, tärnade1 rödlök, strimlad½ gul paprika, hackad1 fetaost på bit, tärnad1 msk vitvinsvinäger1 msk persilja, hackadflingsalt och grovmalen pepparBlanda den torkade dragonen och vitvinsvinägern och låt den stå och dra någon timme. 1 fetaost p