I dag fick jag lust att baka muffins, och jag knåpade ihop detta receptpå pepparkaksmuffins, glutenfria så klart och dom blev supergoda,annars kan det glutenfria ha en tendens att bli ganska torrt, i och försägså har jag inte så jätte stor erfarenhet på att baka glutenfritt eftersom jag nyss har fått diagnosen och måste pröva mej fram, men dom här sötnosarna blev goda
Blanda ner det smälta smöret, liksom mjölken och lingonsylten. Nu har jag för första gången bakat pepparkaksmuffins och de gick hem hos syskonbarnen som var här på fika
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölk och smör. Pepparkaksmuffins hör julen till. -)Ingredienser för ca 15 st100 g smör3 ägg2 dl strösocker2½ dl vetemjöl1 tsk balpulver1 krm salt1 msk malda pepparkakskryddoralternativt1½ tsk nejlikor1½ tsk ingefära2 tsk kanel1½ dl mjölkGör så härSätt ugnen på 175 grader
Mjölkfria. Här kommer ett recept på glutenfria pepparkaksmuffins som verkligen är extra allt. Definitivt, men om man tål vanligt mjöl och vanlig mjölk kan man naturligtvis byta ut mot det
Smält smöret till muffinsarna, tag från värmen och blanda i grädden/mjölken. Idag är det pepparkakans dag och det firar vi med dessa söta pepparkaksmuffins med chokladfrosting på
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och rör om. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med tranbär och glögg samt smör- och mjölk-blandningen
Tillsätt mjölken, rör om och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner i äggsmeten tillsammans med tranbären och smör- och mjölkblandningen
Utan vitt socker, mjöl eller mjölk. Dessa kladdiga pepparkaksmuffins är urgoda. Hej. Hemma och vabbar de här dagarna och vad passar då inte bättre än lite bakning som gemensam aktivitet