När kombinationen pepparkaka och blåmögelost gjorde entré på adventsborden, blev jag salig. Vispa philadelphiaost, blåmögelost och crème fraiche till en kräm
Ett företag med är 50 anställda kan ha tillräckligt med interna processer så det ger personalen full sysselsättning #ineffektivitetHoppas alla företag ser upp nu
Idag är det närmast en nordisk mattradition här hemma och varje advent brukar jag plocka fram Mor Annas pepparkakor och en god blåmögelost till den första glöggen och det är så gott
Och det bästa av allt - pepparkaka med blåmögelost smakade exakt så gott som jag kom ihåg. Jag har hunnit fundera på dem, pepparkakorna, men inte tagit itu med dem ännu när en annan LCHF
Vispa samman crème fraiche och blåmögelost. 100 g blåmögelost. Stansa ut ca 3 rundlar med ett mått ur varje brödskiva och stek dem knapriga på båda sidor i en stekpanna med rapsolja
På vår senaste glöggbjudning bjöd vi på dessa rätter men även pepparkakor med saint agur (blåmögelost) samt fikon och serranoskinka dukades upp på bordet
Nästa utmaning var blåmögelost, som jag endast åt i kombination med pepparkakor, men inte mer. Ett gott nytt år med betoning på gott önskar jag alla vänner av mat och matlagning
Glögg passar bra till både choklad och blåmögelost, på exempelvis en pepparkaka. Köpte glögg för ett tag sedan, har alldeles glömt bort att smaka på den
knappt 200 g ädelost (min favorit är ekologisk blå kornblomst, en dansk blåmögelost). knappt 200 g ädelost (min favorit är ekologisk blå kornblomst, en dansk blåmögelost)
Fikonmarmelad är en klassiker till ostar och är supergott på pepparkaka med blåmögelost. Testa gärna att rosta mjuk pepparkaka och toppa med blåmögelost, gärna i form av en färskost blandad med blåmögelost
Skär upp kakan och garnera med valnötter, aprikoser och stick en pepparkaka i varje bit. Mixa färskost och blåmögelost till en slät kräm och häll i formen