SOMMARBÄRSkölj bären och halvera jordgubbarna och garnera pavlovanmed bären. CITRONGRÄDDEVispa grädde med socker och citronsaft och bred ett tjock lager grädde på den färdiga marängen
Lägg marängen som ett stort berg på en bakplåt med bakpapper. Omedelbart före servering dekorerar du botten med vispad grädde och massor av sommarens bär
Jag gör min variant med ett tjockt lager grädde ovanpå och mängder av färska sommarbär. Det ryktas till och med att ett gäng balettkritiker samlats under en av Pavlovas föreställningar av Svansjön för att kasta ägg på henne
Den frasiga marängen är en pavlova och du kan toppa den med alla möjliga färska bär. Här växer det bär, svamp och floran och faunan här drar folk från hela världen som nyfiket kan dyka upp med fotriktiga skor och ryggsäck på ryggen mitt i grillmiddagen
Inom det området kör jag oftast på säkra kort som pavlova (perfekt alla årstider då topping/garnering kan varieras efter säsong) eller någon typ av chokladkaka som serveras med säsongens frukter/bär