Igår var min dotter sjuk med feber och vi var hemma hela dagen, hade inte riktigt planerat maten så fick ta vad som fanns hemma och till lunch kokade jag glutenfri penne pasta från Glutano och stekte vitlök, paprika, champinjoner och haricot verts med grön pesto som jag sen blandade ner pastan i
God pastalunch. I skafferiet fanns det tagliatelle lagom till två personer. Lagom till lunch alltså. Till pastan gjorde jag en god sås på det som fanns i kylskåpet
Koka pastan separat. Hacka bacon i ca 1½ cm bitar och grovhacka löken. Stek sedan med lite (ca 2 msk) vatten i en stekpanna tills baconet är genomstekt och löken är mjuk
1 pers koka 100g spagetti enligt förp minus 2 minuter. Koka 1 näve broccoli i 3 minuter , häll av. Skiva en halv vitlök o 1/4 chili i tunna strimlor (hade tyvärr bara chiliflakes idag ) stek vitlök o chili i 3 msk olivolja
Perfekt att plocka fram som ett gott pålägg eller till en snabb pastalunch. Jag gar aldrig ätit färdig pesto eftersom att jag är allergisk mot pinjenötter, så jag kanske inte är helt objektiv när jag säger att egengjord pesto är den allra godaste