Pastaknyten recept

Tortelli fylld med butternutsquash

Tortelli fylld med butternutsquash

Runda eller fyrkantiga, platta pastaknyten. Tortelli ser ut som ravioli fast större. Den vanligaste fyllningen är ricotta och spenat
Manti förbereds...

Manti förbereds...

Vi samlades morbror&co, bror&co hos mamma och gjorde i ordning små pastaknyten med köttfärsfyllning. Det är förberedelser inför ramadan som börjar i augusti
Samlas kring en härlig onsdagpasta!

Samlas kring en härlig onsdagpasta!

Italienska pastaknyten. Jag har äntligen gjort det. delat med mig av onsdagspasta receptet innan den stora dagen Inte illa eller hur

Nyårsbilder

Till förrätt serverade handgjorda pastaknyten med ricotta ost eller spenat och svamp, tillsammans med en rödbetspuré samt lite annat jox som jag inte minns nu
Heta pastaknyten Dumplings

Heta pastaknyten Dumplings

Ugn. 225°. Arbeta samman mjöl, ägg, salt och olja. Tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg. Linda in degen i platsfolie och lägg den kallt ca 1 timme
Heta pastaknyten Dumplings

Heta pastaknyten Dumplings

Arbeta samman mjöl, ägg, salt och olja. Tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg. Linda in degen i platsfolie och lägg den kallt ca 1 timme
Manti med tomat&yoghurtsås

Manti med tomat&yoghurtsås

Lägg i dina pastaknyten och koka dem i ca. Mitt första försök att göra manti alldeles själv. Det här är en rätt som jag älskar och den har sitt ursprung från mina föräldrars stad Kayseri
Manti med tomat&yoghurtsås

Manti med tomat&yoghurtsås

Lägg i dina pastaknyten och koka dem i ca. Mitt första försök att göra manti alldeles själv. Det här är en rätt som jag älskar och den har sitt ursprung från mina föräldrars stad Kayseri

Retreat in Istanbul

Sedan hittade vi restaurangen "The Han"() som gör "Kayseri manti", alltså turkiska små pastaknyten med yoghurt och tomatsås

Retreat in Istanbul

Sedan hittade vi restaurangen "The Han"() som gör "Kayseri manti", alltså turkiska små pastaknyten med yoghurt och tomatsås

Att göra egen pasta

Man kan också göra ännu mindre fyrkanter som man sedan fyller så att det blir ravioli eller annan form av pastaknyten
Två storfavoriter

Två storfavoriter

Hemlagade pastaknyten med Karl-Johansvamp och tryffel, carpaccio med pepprig ruccola, chokladmousse med rosmarintouch och goda viner i listan