Under tiden kan du förbereda pastadegen. en ostgratäng. Om du inte har en potatispress kan du även stryka ut degen på en blöt skärbräda och med en lång kökskniv skrapa smala remsor av pastadegen direkt ner i vattnet
Pastadeg. Dessa mycket smarriga cannelloni, fyllda med tre sorters ost, käkade vi för ett tag sedan. Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen, för hand eller i en matberedare (arbeta inte degen för länge)
Pastadeg. Blanda ihop ingredienserna till pastadegen i en bunke. Om du vill ha lasagnen lite magrare kan du byta ut crème fraicheröran i receptet nedan mot ca 5 - 6 dl ostsås (recept på ostsås hittar du här, byt ut den rökta osten i det receptet mot vanlig lagrad ost). 2 dl riven lagrad ost (jag tog prästost). Kavla ut pastadegen tunt med kavel eller kör en liten degbit i taget i pastamaskinen (jag delar min deg i 3 lika stora delar och kör en del i taget i till tjocklek 5 i min maskin). 4 - 5 portioner Pastadeg. 2 dl riven lagrad ost (jag tog prästost)
Pastadeg. Jag tycker att det är roligt att laga mat från grunden, därför gör jag egen pasta och kokar egen ostsås, men om du vill göra det enklare för dig (och slippa tråkig disk) så kan du använda köpt pasta och ostsås istället
Pastadeg. Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen med zucchini, ajvar och fetaost. Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen för hand eller i en matberedare (arbeta inte degen för länge)
För att känna skillnaden på din egengjorda pasta & den man köper rekommenderar jag att bara äta den som den är först, eller med lite riven ost & olja på
Det går ju naturligtvis att förenkla det hela genom att använda färdiga pastaplattor och köpt sås, vilket de gör i originalreceptet, men jag föredrar att göra egen pastadeg och egen sås så att jag vet vad jag får i mig
Lite tips om pastadeg. Här ett exempel på öppen lasagne med biff och en god osttomatsås över och i. Pastadeg kan förvaras i kylen och använda lite efter som och håller några dagar
Krama ur vätskan och mixa spenaten med ricotta, ost, ägg, citronskal och muskot i en matberedare. Dela pastadegen i 4 bitar. 100 g riven parmesanost eller Svecia. 400 g färsk spenat 250 g ricotta eller kvarg 100 g riven parmesanost eller Svecia 1 ägg rivet skal av 1 citron 1 krm riven muskotnöt salt och svartpeppar Citronsmör