Pastadeg ost recept

Spätzle med ost

Spätzle med ost

Under tiden kan du förbereda pastadegen. en ostgratäng. Om du inte har en potatispress kan du även stryka ut degen på en blöt skärbräda och med en lång kökskniv skrapa smala remsor av pastadegen direkt ner i vattnet
Cannelloni med tre sorters ost

Cannelloni med tre sorters ost

Pastadeg. Dessa mycket smarriga cannelloni, fyllda med tre sorters ost, käkade vi för ett tag sedan. Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen, för hand eller i en matberedare (arbeta inte degen för länge)
Delizie på egen pastadeg

Delizie på egen pastadeg

Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Hur man gör en bra pastadeg är nog i första hand mannen specialitet hemma hos oss
Vegetarisk lasagne med zucchini och champinjoner

Vegetarisk lasagne med zucchini och champinjoner

Pastadeg. Blanda ihop ingredienserna till pastadegen i en bunke. Om du vill ha lasagnen lite magrare kan du byta ut crème fraicheröran i receptet nedan mot ca 5 - 6 dl ostsås (recept på ostsås hittar du här, byt ut den rökta osten i det receptet mot vanlig lagrad ost). 2 dl riven lagrad ost (jag tog prästost). Kavla ut pastadegen tunt med kavel eller kör en liten degbit i taget i pastamaskinen (jag delar min deg i 3 lika stora delar och kör en del i taget i till tjocklek 5 i min maskin). 4 - 5 portioner Pastadeg. 2 dl riven lagrad ost (jag tog prästost)
Grönsaksfylld vegetarisk lasagne

Grönsaksfylld vegetarisk lasagne

Pastadeg. Jag tycker att det är roligt att laga mat från grunden, därför gör jag egen pasta och kokar egen ostsås, men om du vill göra det enklare för dig (och slippa tråkig disk) så kan du använda köpt pasta och ostsås istället
Vegetarisk lasagne med zucchini, ajvar och fetaost

Vegetarisk lasagne med zucchini, ajvar och fetaost

Pastadeg. Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen med zucchini, ajvar och fetaost. Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen för hand eller i en matberedare (arbeta inte degen för länge)
Pasta, på riktigt.

Pasta, på riktigt.

För att känna skillnaden på din egengjorda pasta & den man köper rekommenderar jag att bara äta den som den är först, eller med lite riven ost & olja på
LASAGNE PÅ HEMMAGJORDA PASTAPLATTOR

LASAGNE PÅ HEMMAGJORDA PASTAPLATTOR

Det blir mer pastadeg än det behövs till lasagne. Vispa i mjölken lite i taget, lägg i ost, koka upp och låt småputtra i ca
Cannelloni med morötter, champinjoner och keso

Cannelloni med morötter, champinjoner och keso

Det går ju naturligtvis att förenkla det hela genom att använda färdiga pastaplattor och köpt sås, vilket de gör i originalreceptet, men jag föredrar att göra egen pastadeg och egen sås så att jag vet vad jag får i mig
Ravioli med svampfyllning

Ravioli med svampfyllning

Igår gjorde Fredrik pastadeg och senare gjorde jag ravioli med svampfyllning till oss. Blanda i ricottaosten och häll i osten
Hemgjord pasta

Hemgjord pasta

Lite tips om pastadeg. Här ett exempel på öppen lasagne med biff och en god osttomatsås över och i. Pastadeg kan förvaras i kylen och använda lite efter som och håller några dagar
Lasagne med zucchini

Lasagne med zucchini

Pastadeg. Blanda kesella/ ricotta, riven ost, (ägg), örtsalt, svartpeppar, vitlökspulver och basilika i en bunke
Ravioli med spenat och ricotta samt citronsmör

Ravioli med spenat och ricotta samt citronsmör

Krama ur vätskan och mixa spenaten med ricotta, ost, ägg, citronskal och muskot i en matberedare. Dela pastadegen i 4 bitar. 100 g riven parmesanost eller Svecia. 400 g färsk spenat 250 g ricotta eller kvarg 100 g riven parmesanost eller Svecia 1 ägg rivet skal av 1 citron 1 krm riven muskotnöt salt och svartpeppar Citronsmör