Jag har här fokuserat mest på olika korvsorter, så som chorizo, vitlökskorv och paprikakorv. Igår så hade vi lite gäster här hemma och medan de väntade på varmrätten så fick de plocka lite ur en stor Mezetallrik
Kycklinggryta500 gram kycklingfilé i strimlor1 tsk salt1 krm svartpeppar2 tsk oregano1 gul lök hackad10-12 färska champinjoner skivad150 gram stark kryddad korv i skivor vi tog paprikana (chili och paprikakorv med hög kötthalt)2,5 dl matlagningsgrädde2 msk balsamvinäger1 msk konc kycklingfond2 pressade vitlöksklyftorStek kycklingen och salta peppra och vad skriver man oregana
Skär allt kött i kuber som senare går ner i köttkvarnen. Blanda med alla övriga ingredienser och låt ligga övertäckt i kylen 3-5 dygn (ingen fara, kryddorna konserverar köttet)
Skiva korven och lägg i en smord ugnssäker form. Strimla paprikan och strö över korven. Rör ihop ajvar relish, mjukost och ketchup och smaka av med salt, peppar och paprikapulver
Har nyligen börjat använda ajvar relish i min matlagning och det är faktiskt riktigt gott. ). 4 port600 g falukorv1 stor gul lök1 dl ajvar relish2 dl creme fraiche1 dl vattensalt, pepparStek strimlad falukorv och hackad lök