341 kcal27,9 g protein11 g fett29,4 g kolhydraterPaprikafisk, 3 port400 g Alaska Pollock eller annan vit fisksalt, peppar85 g ajvar relish stark (ca 1/4 dl)167 g matlagningsgrädde (knappt 2 dl)5 g hackad, fryst persilja (ca 1 ½ msk)26 g riven ost (3/4 dl)1. Paprikafisk, 3 port
Ugn. 225 grader. 1. Smörj en ugnssäker form och lägg fisken i formen. Salta och peppra. 2. Blanda ajvar relish med yoghurt eller minifraiche och bred det över fisken
God fisk i ugnen med krämigt täcke4 personer400 gr torskfilé2 gröna paprikor av lite mindre modell2 gula paprikor av lite mindre modell1 stor rödlök2 vitlöksklyftor1 dl gräddfil100 gr cream cheese1/2 msk maizena mjölmatoljaPaprikapulvertimjanchiliflakessalt och pepparDela paprikan och ta ur kärnorna skär den sen i stora bitar, skala löken och skär den i klyftor
Servera med paprikafisken. Skär bort undersidan på paprikan (där skaftet sitter) och tag ur fröna. Skär fiskfiléerna i mindre bitar, lägg över i en bunke, tillsätt olivoljan, salta och peppra, rör om
Strimla purjolök och skär paprikan i mindre bitar. Fräs Paprika och purjolök i oljan i en kastrull. Rör ner Crème fraiche, grädde och buljongtärning, låt koka upp
Tina fisken så mycket att den kan skäras i ½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Smält matfettet i en vid kastrull, fräs curryn en stund och lägg i paprikastrimlorna