Pannkaka
jacobnorman_4
jacobnorman_4

Pannkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 10 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 5 ägg
  • 1 tsk ingefära valfritt
  • 1 tsk kardemumma valfritt
  • smör att steka i

Beskrivning

    Blanda de torra ingredienserna i en skål
    Använd en ballongvisp eller elvisp och tillsätt lite av mjölet i taget till ungefär ⅓ av mjölken. På så sätt kan du kunna undvika klumpar av mjöl i smeten.
    När smeten är jämnt blandad tillsätt sedan resten av mjölken och efter det blanda i äggen.
    Värm upp 3 stekpannor på medelhög/hög värme med smör (är det första gången du gör pannkakor så börja med en panna, men det går fortare med fler). Lägg i en slev av pannkakssmet och luta runt pannan för att sprida ut smeten helt. Mängden av smet bör vara precis tillräckligt så att när du lutar pannan, så har du möjlighet att täcka hela pannan med ett tunt lager.
    När pannkakan har fått fin färg är det dags att vända den och steka den på andra sidan.
    Upprepa tills du har använt upp all smet. Kom ihåg att röra pannkaksmeten innan du tar en slev.
    Servera varm med den toppning du föredrar. Den typiska svenska toppingen är jordgubbssylt och vispad grädde men vilken sylt som helst går bra. Citronsaft med socker är också ganska populärt. Eller bara färska frukter eller bär. Pannkakor kan också användas för att göra crêpes med en mer matig fyllning.

    jag fick inspirationen ifrån denna sida https://ingmar.app/blogg/pannkakor-pannkakssmet-till-plattar/
    men finns en heldel riktigt bra recept jag testat som min barn älskar här: https://ingmar.app/blogg/middagstips-barn-lista-med-vardagsmat-for-barnfamiljer/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.