Pak choi fisksås recept

Wontonsoppa med pak choi och sesam

Wontonsoppa med pak choi och sesam

Rör samman smaksättningen av wontonfyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Glasnudelsallad med räkor

Glasnudelsallad med räkor

4 portioner 300 g skalade räkor 150 g glasnudlar 2 st pakchoi (kan ersättas med selleri eller salladskål) 200 g sockerärtor 1 stor röd paprika 2 salladslökar 2 morötter Dressing. 1 finhackad röd chili 1 liten bit finhackad rödlök 1 pressad vitlöksklyfta 2 st lime Ca 0,5 dl japansk soja 2 msk fisksås 2 msk sesamolja 2-3 msk palmsocker (rörsocker eller honung funkar också) 1 liten knippe finhackad koriander TIPS. 2 st pakchoi. 2 msk fisksås
Fisksoppa med kokosmjölk

Fisksoppa med kokosmjölk

Istället för pakchoi kan du tex ha i sockerärtor. Smaka av grytan och tillsätt eventuellt mer röd curry, fisksås eller salt
Röd thaicurry med heta räkor

Röd thaicurry med heta räkor

Curry5 schalottenlökar 3 klyfta vitlök 5 cm färsk ingefära neutral matolja, till stekning 2 msk röd currypasta 2 citrongräs 1 kruka färsk koriander 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 1 dl vatten 2 msk fisksås 0,5 msk strösocker 3 limeblad (eller zest från 1 lime) 0,5-1 limefrukt 150 g pakchoi
Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Skär löken i båtar, morot i tunna strimlor och pakChoi i munsstora bitar. Blanda fisksås, rörsocker samt limesaft till sockret löst sig
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Koka dina risnudlar enligt anvisningar på paketet. Ta en torr stekpanna och lägg i alla kryddor utom lagerblad och fisksås
Asiatiska nudlar med färs

Asiatiska nudlar med färs

Slunga hastigt runt pakchoibladen i olja i en het stor stekpanna eller wok. Tillsätt nudlar, färs, salladslök, chili, socker och fisksås
Bun Bo - wokad biff med nudlar

Bun Bo - wokad biff med nudlar

Häll över ett par matskedar fisksås när köttet har börjat brynas ordentligt. Rör ner salladskål eller pakchoi och färska böngroddar med 3-4 hela blad av vardera basilika, mynta, koriander och eventuellt citronmeliss. 1 pakchoi eller ½. 2 msk fisksås
Asiatisk fisksoppa

Asiatisk fisksoppa

Skala och skiva morötterna, tärna paprikan och dela upp pakchoi i kvartar. Häll kokosmjölk, vatten, fisksås, tamari, honung, gochujang, limezest, chili, citrongräs och korianderstjälkar i pannan och rör runt
Vietnamesisk phosoppa

Vietnamesisk phosoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 tsk kokosolja 4 cm färsk ingefära , riven 4 st salladslök(ar) , hackade 2 l grönsaksbuljong 2 st lime , saften från 2 msk fisksås , thailändsk 2 msk Mirin , el. äppelcidervinäger 0 salt 0 svartpeppar 150 gram stora räkor , råa, 16 st 2 paket böngroddar 200 gram shiratakinudlar , sköljda och avrunna 1 kruka(or) färsk basilika , eller färsk koriander 1 st röd chilifrukt , urkärnad och tunt skivad (el. en nypa chiliflingor) 100 gram Pakchoi , strimlad Köp receptet Näringsvärde Kcal