Pak choi chili recept

Pak Choi Wok

Pak Choi Wok

Tillsätt sojabitar, vitlök, ingefära och chili. Dela pakchoi i fyra delar på längden. ½ röd chili, finhackad
Pak Choi Wok

Pak Choi Wok

Skala och riv vitlök och ingefära samt skölj och finhacka chilin. Dela pakchoi i fyra delar på längden
Kumquats, pak choi och tofu med currysmak

Kumquats, pak choi och tofu med currysmak

ev chili. pakchoi, två små knippen. Skölj och strimla (grovt) två knippen pakchoi och fräs tillsammans med lök och citrusfrukter

Pak Choi Wok

Skala och riv vitlök och ingefära samt skölj och finhacka chilin. Dela pakchoi i fyra delar på längden
Kycklingfärs i hoisinsås med pak choi

Kycklingfärs i hoisinsås med pak choi

4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pakchoi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Kycklingwok med pak choi och nudlar

Kycklingwok med pak choi och nudlar

Stek chilin i lite smör och olja. I höstas åt jag på en vietnamesisk restaurang och testade då pakchoi för första gången
Thailändsk biffwok med pak choi och ingefära

Thailändsk biffwok med pak choi och ingefära

Strimla chili. Skär paprika och pak soi i mindre bitar. Tillsätt pak soi, silverlök och woksps. 1 pakchoi. 1/2-1 röd chili. Fräs lövbiff, chili, ingefära och paprika 3-4 minuter. 1 pakchoi. 1 silverlök 1/2-1 röd chili
Sesampanerad lax på pak choi

Sesampanerad lax på pak choi

Blanda sesamolja, rapsolja, soja, socker, pressad vitlök, hackad chili och limesaft. Dela pakchoien i halvor eller klyftor om de är stora
Het hummersoppa med nudlar, pak choi och pilgrimsmussla

Het hummersoppa med nudlar, pak choi och pilgrimsmussla

Skala och grovhackad morot, gul lök, rotselleri, vitlök, ingefära och chili. Dela pakchoi och plocka ur de små bladen i mitten, koka i ca 3 minuter och tar sedan upp och lägg i kallt vatten. 1 chili. 1 pakchoi. Soppa2 humrar 4 havskräftor 1 morot 1 gul lök 2 klyftor vitlök ca 5 cm ingefära 1 chili 100 g rotselleri 2 msk olivolja 20 g smör 2 msk tomatpuré 4 dl vitt vin 4 msk hummerfond 1 l vatten 3 dl grädde 1 dl crème fraiche salt vitpeppar. Servering150 g spenatnudlar 1 pakchoi 4 pilgrimsmusslor 1 msk olivolja 1 msk smör salt svart peppar
Yakiniku på köttfärs, päron, pak choi och syrlig gurka

Yakiniku på köttfärs, päron, pak choi och syrlig gurka

Smaka av med chili flakes. Servera yakiniku med jasminris, syrlig gurksallad och pakChoi. Yakiniku med päron, pakChoi och syrlig gurka2 port2 port jasminrisSyrlig gurka. ½ msk socker3/4 msk vitvinsvinäger2 msk vatten1/4 gurka1 päronchili flakesYakiniku. 1 bit ingefära (½ msk)2 vitlöksklyftor½ msk sesamfrönnymalen svartpeppar2 krm chiliflakes250 g nötfärsneutral olja1 dl vatten2 msk japansk soja½ tsk vitvinsvinäger1 tsk honung½ tsk majsstärkelse1 tsk vatten1 pakChoi1. Värm upp en stekpanna och rosta sesamfrön, nymalen svartpeppar och chiliflakes torrt 1-2 minuter. Dela pakChoi på längden och låt koka 1 minut. 1 päronchili flakes
Kalkonfärs i hoisinsås med pak choi

Kalkonfärs i hoisinsås med pak choi

Dela, kärna ur och hacka chilin. Kalkonfärs serverad i söt hoisinsås, tillsammans med svamp, salladslök, krispig pakchoi och nötiga