Pajbotten. Mixa kexen tills de är helt söndersmulade och smältsmöret. Pajbotten. 75 g smör. Blanda ihop smör och kex och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten (inte upp på kanterna) i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Lyft upp gelatinbladen, utan att krama ur dem, och smält dem tillsammans med 1/2 dl citronsaft på låg effekt i mikron. Lyft upp gelatinbladen, utan att krama ur dem för mycket, och smält dem tillsammans med 1/2 dl apelsinsaft på låg effekt i mikron. - Annelie - 14-16 bitar Pajbotten. 75 g smör
Jag kan tycka att det ibland är svårt att få till en tunn och frasig pajbotten som ger plats åt fyllningen så i de allra flesta fallen kör jag istället på digestivebotten
Dessa mumsiga citronrutor består av ett gott pajbotten som är super enkelt att laga samt en sötsur krämig citronfyllning som påminner ganska mycket Lemon curd, galet god kombination
Pajbotten. Smältsmöret. Smält chokladen i vattenbad. Godaste smörgåstårtan. Krossa kexen och smältsmöret. Lägg i kastrull med sockret och låt smälta på svag värme
Häll i det smältasmöret och rör om till en jämn deg. Flytta över degen till en pajform, ca 22 cm, och tryck ned degen till en jämn pajbotten med hjälp av fingrarna. 150 g smältsmör. 75 g smör