Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag har faktiskt prövat göra min egen padthai hemma och den har blivit riktigt bra. Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha)
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god padthai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. 1300 g platta risnudlar. 12 ägg, uppvispade. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. 1Padthai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente
Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara PadThai. -)Det är ju faktiskt en väldigt enkel rätt med rätt så simpla ingredienser men det blir väldigt gott och smakade precis som det brukar göra på thairestaurang
Bryt isär eller krossa risnudlarna för enklare hantering. Lägg ner risnudlarna. Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan med risnudlarna