Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen
Häll över sweet chilisåsen, sockret, koloritsojan, sojan och blanda. 1 dl sweet chilisås. 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
Jag tillsatte också lite chilisås för hettans skull och det blev så mumsigt. PadThai är en thailändsk maträtt och den är inte bara fantastiskt god utan går rätt fort att tillaga, trots att grönsaker ska strimlas
12 tsk stark chilisås. 1Sås1-2 msk tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen) 4 msk fisksås 4-6 msk rörsocker 2 tsk stark chilisåsSkiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda
Blev ju en Padthai, och den verkade ha gått hem hos alla. 2 msk sweet chilisås. 2 msk sweet chilisås. Så har det hunnit bli tidig söndagseftermiddag och familjen har avklarat två innebandyförluster
Servera med skålar med soja och sweetchilisås vid sidan av. Padthai med sesamstekt lövbiff. Underbar thailändsk vardagsmat som går snabbt att laga och variera - vegetarisk, eller med biff, kyckling eller räkor
Såhär brukar jag göra med tofun om vi ska äta padthai till exempel, men om jag istället ska göra en wok brukar jag marinera tofun (mörk soja, sweet chilisås och sesamfrön) och sedan steka tills den får lite yta
Blanda i räkor och smaksätt med fisksås, chilisås, salt och peppar. 11 dl sötsur chilisås. 12-3 msk rapsolja 500 g räkor med skal, skalade 500 g frysta wokgrönsaker 1 msk fisksås 1 dl sötsur chilisås salt peppar 1 dl cashewnötter eller jordnötter Till
Tillsätt limesaft, fisksås och sweet chilisås. Här är en variant av den thailändskapadthai. Den klassiska padthai görs med stekt ägg och med antingen kyckling, räkor, nöt- eller fläskkött