Pad thai
catrineyngbro
catrineyngbro

Pad thai

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pad thai
  • Klassisk recept som ska vara väldigt likt det som serveras på restaurangerna i Thailand.
  • I detta recept används kyckling. Byt gärna mot räkor.
  • Ingredienser 4 portioner (väl tilltaget)
  • ● 250 gr risnudlar ● Limeklyftor
  • Sås - kan bytas mot färdig sås.
  • ● 3 msk tamarindpuré
  • ● 6 msk brunt farinsocker
  • ● 4 msk fisksås
  • ● 3 msk ostronsås
  • Wok/stek
  • ● 4-6 msk vegetabilisk eller rapsolja för stekning.
  • ● 1 st gul lök, delad och skivad
  • ● 300 gr kycklingfilé, tunt skivad
  • ● 4 st ägg, lätt vispade
  • ● 7 dl böngroddar
  • ● 2,5 dl fast tofu, delas i 2 cm bitar.
  • ● 1 dl kinesisk gräslök eller salladslök
  • ● 1 dl hackade jordnötter.
  • Servering
  • ● Limeklyftor - viktigt för smakens skull.
  • ● Chili, cayennepeppar (bredvid)
  • ● Ev mer böngroddar (bredvid)

Beskrivning

    Tillagning
    ● Lägg risnudlar i en stor skål. Häll hett vatten över och låt det stå i max 5 minuter. Strunta i det som står på förpackningen. Häll av och skölj snabbt i kallt vatten.
    ● Blanda såsen i en liten skål.
    ● Hetta upp 2 msk olja i en stor het panna/wok. Tillsätt vitlök och
    lök. Rör om i ca 30 sek.
    ● Tillsätt kycklingen och bryn tills den nästan är färdig.
    ● Skjut allt åt ena sidan i pannan och i med lite olja i andra
    hälften. Häll i de vispade äggen och rör om tills de blir klara.
    (som äggröra)
    ● Blanda sen ihop äggen med resten.
    ● Tillsätt böngroddar, tofu, nudlar och såsen.
    ● Rör om i ca 2 minuter tills du ser att allt blandats med såsen
    ● Tillsätt kinesisk gräslök och hälften av jordnötterna. Vänd allt
    snabbt och ta sen bort från spisen.
    Lägg över allt på uppläggningsfat.
    Strö över resten av jordnötterna och lägg limeklyftorna och ev extra böngroddar i kanten runt.
    Servera snarast möjligt.
    Info
    Tamarindpastan är väldigt viktig i Pad thai, så använd bra råvaror. Byter du ut pastan mot färdig Pad thai sås, så välj även här en av god kvalité från någon asiatisk butiker.
    Även fisksås och ostronsås skiljer sig väldigt mycket i smak på märken. Så välj helst äkta vara från asiatiska butiker.
    Vid wok-tillagning så används ofta hög värme, så var försiktig så du inte bränner maten

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.