Pösomelett recept

Pösomelett

Pösomelett

Dela gulor och vitor. Blanda gulorna med grädde, salt, socker och apelsinskal. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i äggsmeten

LCHF för nödlägen

Pösomelett med kräftröra LCHF.  KramisarT Pösomelett med kräftröra LCHF.   Ingredienser till pösomeletten 2 pers3 ägg1 dl mjölk1 dl vispgrädde2 dl mandelmjöl1 dl riven ost med smak typ Västerbottensalt o pepparchiliflakes (kan uteslutas)Smör Så här gjorde jagSätt ugnen på 225 graderVispa ihop ägg, mjölk, grädde och mandelmjöl till en jämn smetTillsätt ost, salt, peppar och chiliflakesLägg smöret i en ugnsfast form och ställ den i ugnen och låt smöret bli bryntHäll i smeten i formen Grädda i ugn tills den pöst upp och börjat få fin färg, ca 10 minSänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare ca 10 min  Till pösomeletten serverade jag en kräftröra som du svänger ihop på två röda sekunder. Ingredienser till pösomeletten 2 pers

Bittes pösomelett

Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör samman äggulorna med vispgrädden. Salta och peppra. Blanda samman äggulesmeten försiktigt med äggvitorna

Pösomelett

Dela gulor och vitor. Blanda gulorna med grädde, salt, socker samt apelsinskal. Visp vitorna till hårt skum och vänd ner i äggsmeten

Pösomelett med apelsin

Skilj på äggvitor och gulor. Vispa gulorna med mjölk, socker och apelsinskal. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren skål och med en väldiskad visp

Pösomelett med kanelrabarber

Häll rabarbersmältan över fatets omelettdel och vik över resten av pösomeletten. Skiva rabarbern mycket tunt, cirka 1/2 cm