Ostvåfflor recept

Ostvåfflor

Ostvåfflor

Ingredienser Portioner. 4 100 g smör eller margarin 2 dl färskriven parmesanost 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk socker 1/2 tsk salt 3 dl kallt vatten Till servering rökt- eller lufttorkad skinka tomater Lägg till i inköpslistan
Ostvåfflor med rosmarin

Ostvåfflor med rosmarin

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, ost, rosmarin, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet
Karlabys ostvåffla

Karlabys ostvåffla

Värm mjölken tills den blir fingervarm. Blanda ner jästen, tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter
Middag förr och nu!re

Middag förr och nu!re

Så gårdagens middag fick bli lite tilltugg till bubblet, ostvåfflor,  en version på den klassiska oxfilé provencale o glasstårta

Ostvåfflor med sallad

Blanda samman ingredienserna till våffelsmeten och ställ den åt sidan. Ansa, skölj och skaka spenaten torr

Ostvåfflor

 Du behöver. 100 g smör eller margarin2 dl färskriven parmesanost2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver1 tsk socker12 ts