Ostrisotto recept

Ostrisotto med Krispig Parma

Ostrisotto med Krispig Parma

Efter en härlig ostbricka blir det ju alltid lite bitar kvar man lägger in i kylen och slänger några dagar senare

Ostrisotto

1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs lök samt saffran eller svamp, utan att det tar färg, i lite av smöret i en vid kastrull

Marulk med ostrisotto

Fräs riset med hackad schalottenlök och grovsalt, men låt ej riset få färg. Koka. i annan kastrull vatten och buljongtärning

Ostrisotto med svamp

Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och nästa all svamp (spar lite till garnering) i smör i en gryta tills löken blir glansig och all vätska koka in

Ostrisotto

Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs lök samt saffran eller svamp, utan att det tar färg, i lite av smöret i en vid kastrull

OstRisotto

Smält smör, bryn löken "ej brun". Tillsätt vattnet och sen riset. Rör snabbt ihop, tillsätt lite av buljongen låt koka på svag värme

Fredagslax med ostrisotto.

Ostrisotto. Fräs löken till risotton blank i olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund