Ostpastejer recept

Ostpastejer med kräftstjärtar

Ostpastejer med kräftstjärtar

Ugn 175°. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 folieformar. Vispa ihop ägg,. crème fraiche, ost, salt, peppar och dill
Ostpastejer med päronsalsa

Ostpastejer med päronsalsa

1 st smördeg. 2 st ägg. 2 dl ost. salt och peppar. 1 dl vispgrädde. 1 dl mjölk. 2 st päron. 1 st lime. 1 msk råsocker
Läckra ostpastejer

Läckra ostpastejer

Börja med att ta fram 4-6 riktigt små ( ca 1 ½ dl) ugnsäkra och väl smorda formar ( eller använd muffinplåt som jag brukar göra)
Ostpastej

Ostpastej

4-6 ostpastejer. Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Helt okej, smakar som en liten ostomelett
Ostpastejer

Ostpastejer

Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg
Ostpastejer med päronsalsa

Ostpastejer med päronsalsa

Vik ut smördegen och skär den i 12 rutor. Ställ formar i ett muffinsbleck och lägg smördegen i formarna
Sparris- och ostpastejer

Sparris- och ostpastejer

Här kommer receptet på Evas megagoda pajer. Hon var så snäll att hon hade gjort några utan smördeg så de blev LCHF
Consommé med ostpastej

Consommé med ostpastej

Servera consommén med nygräddade ostpastejer. Ostpastejer. 4 portioner12 dl kraftig köttbuljong2 äggvitor(Torr sherry efter smak)Ostpastejer, 8-12 st

Ostpastejer

OSTPASTEJERCa 15 stPajdeg. 3 dl vetemjöl150 g smör eller margarin3 msk vatten1 dl riven ostFyllning. 4 dl riven ost75 g smör eller margarin3 äggulor1 msk konjak eller vitt vin½ tsk paprikapulver3 äggvitorTill pensling
Hamiltons ostpastejer

Hamiltons ostpastejer

- en. klassiker i buffétider. Smördeg. Riven ost. Ägg. Mjölk eller grädde. Klä små aluminiumformar med smördeg efter antal gäster

Något till soppan?

Små ostpastejer med muskotsmak  18 st. Små ostpastejer med muskotsmak 18 st. 3 dl vetemjöl. 100 g smör. 1 msk vatten

Ostpastejer

Klä mazarinformar med smördeg. Blanda ihop ägg, grädde, vetemjöl, ost och krydda efter smak. Klicka i smördegsformarna och grädda på 200 grader i 15-20 min

Hamiltons ostpastejer

Knåda samman ingredienserna till degen. Äggulan mjukar upp degen och gör den mer hanterlig. Klä små, släta pastejformar med degen, som mår bra av att ha vilat svalt en stund innan ni åter handskas med den