Oreodessert med chokladmousse
catrineyngbro
catrineyngbro

Oreodessert med chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Oreodessert med chokladmousse
  • 4 portioner
  • Receptet är hämtat från boken ”VEGO – vegansk mat för alla tillfällen” av Mattias Kristiansson.
  • Chokladmousse
  • 100 g mörk choklad
  • 2,5  dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine Vispbar
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • Oreomousse
  • 10 oreokakor 

  • 1,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Cuisine Vispbar
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Dekoration
    Oreokakor, vanliga eller mini
    Chokladmousse
    Hacka den mörka chokladen fint och häll ner i en skål.
oka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt tills chokladen har smält.
    Blanda ner kakao och florsocker. Låt svalna helt i kylen.
ispa krämen med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar runt 10 minuter att få riktigt härligt moussig mousse. Spritsa eller skeda ner i fyra dessertskålar.
    Oreomousse
    Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade oreokakorna.
    Spritsa eller skeda ner oreomoussen över chokladmoussen. Dekorera med fyra vanliga oreokakor eller flera mini-oreos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.