Det är viktigt att ägg och matolja har ungefär samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig. Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke (brukar följa med handmixern)
Droppa sedan ner oljan droppvis, vispa med elvisp. Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
Ägg och olja ska vara kylskåpskalla. Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin. 1 1/2 dl rapsolja. 1/2 dl olivolja. Så här gör du 5 minuter Vispa ihop senap, äggulor och vinäger
Det här blir så himla gott och likt "vanlig" aioli. Det är citronsaften som gör att den tjocknar så den är viktig, och vill man göra majonnäs och inte aioli så är det bara att hoppa över vitlöken
Tillsätt oljan och vattnet droppvis under kraftig vispning. Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Häll i oljan, först droppvis och. En helt underbart god aioli. Ringla lite olivolja på ytan. Servera till fisksoppa, räkpaj eller doppa räkor och skaldjur i aiolin
Börja mixa och tillsätt rapsoljan droppvis på samma sätt som när du gör en majonnäs. En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad