Recept tortillas. för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter
Fungerar lika bra till pasta eller ris som till tacos/tacotårta. Här om dagen recenserade jag Mattias Kristianssons nya fantastiska kokbok, Vego hela dagen
) Och nu ikväll har jag och familjen lagat lite tacos tillsammans och sedan blev det dessa godingar, som även hela familjen fick smaka (och både pappa och syrran gillade dem), plus lite cashewnötter
De passar bra för dig som vill ha ett glutenfritt alternativ, äter enligt lchf, eller helt enkelt bara vill ha ett nyttigare altnernativ till de vanliga tortillabröden gjorda på vetemjöl
Här kommer en fräschare och nyttigare variant på fredagstacos. Hej. Som tillbehör till detta hade vi mini tortillabröd, avokado & mangosalsa, gurk & dillsås, tomat & löksalsa, smulad fetaost och sallad
Men man kan med fördel välja vitkål eller annan nyttigare sallad som romansallad. Många familjer äter ju tacos på fredagar och det är ju egentligen mycket rawfood med tacos
Inte nog med att det blir nyttigare än den klassiska versionen, det går dessutom snabbare att tillaga när du enkelt mixar detta färdiga pulver med vatten för att steka upp
Och här hittar du min variant av nyttigaretacos. Men dessa dagar behöver inte betyda onyttiga varianter av tacos, chips, stora skålar godis och sockerchockar