Nutellacheesecake med oreobotten
catrineyngbro
catrineyngbro

Nutellacheesecake med oreobotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Energi
  • 1838 kJ (439 kcal)
  • Fett
  • Kolhydrater
  • Protein
  • Botten
  • – 2 paket oreokex à 154 g
  • – 100 g smält smör
  • Fyllning
  • – 6 gelatinblad
  • – 3 dl vispgrädde
  • – 1 dl strösocker
  • – 350 g nutella
  • – 500 g färskost
  • Garnering
  • – 1 burk dulce de leche
  • – 2 dl maltesers (chokladgodis)
  • – blandat strössel med chokladsmak

Beskrivning

    Mixa oreokexen till ett fint mjöl och blanda ihop med smält smör till en grynig massa. Klä en fyrkantig springform eller en rund springform med bakplåtspapper i botten. Tryck ut kexsmeten i botten av formen.
    2. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.
    3. Koka upp grädde och strösocker och rör tills sockret har löst sig. Rör om hela tiden så att grädden inte bränns vid. Dra bort från värmen och krama ur gelatinbladen och smält sedan ner dem i grädden.
    4. Vispa ihop nutella och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt grädden försiktigt ner i smeten och vispa till en jämn smet. Fördela över botten och låt stå i kylskåpet minst 5 timmar.
    5. Före servering, bred dulce de leche över kakan och dekorera med chokladgodis och chokladströssel. Skär i bitar och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.