När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Lägg ihop smörgåsrånen tre och tre med nutellan utbredd emellan varje lager. Här hemma är kexchoklad en favorit ( i alla fall för Alvin) så ville jag prova att göra en glutenfri variant så att även Adam kunde äta den
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Nutellamousse. Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Vispa ost, vaniljpulver och nutella fluffigt med elvisp
Vispa i färskost, florsocker, vaniljsocker och Nutella. Mixa kexen med smör och kakao. ½ dl Nutella. Klicka ut kexsmeten i en form (24 cm) med löstagbar kant och ställ den kallt. 15 digestivekex
Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare. Jag vet att tjejerna gillar Nutella och jag googlade mig fram till ett recept av Roy Fares
Men det går precis lika bra att använda nutella eller nougat. Hemmagjord kexchoklad är enkel att göra. Smeten räcker gott och väl, så snåla inte mellan lagren, (smeten ska ju hålla ihop kexen)
Den består helt enkelt av krossade digestivekex, en krämig chokladganache och marshmallowfluff som jag brände av med min brulébrännare för att få en fulländad s'mores-känsla
Bragokexen kan man byta ut mot smörgåsrån som man stansar ut rundlar av. När jag gjorde mina nutellafyllda skumstrutar som ni kan hitta i mitt förra inlägg, så hade jag samtidigt en idé om att göra denna variant utan strut och som är doppade i schweizernöt istället för vanlig choklad