NOUGATTÅRTA Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

NOUGATTÅRTA Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ¾ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • Nougatganache
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g nougat
  • Garnering
  • 100 g krossad choklad

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

    2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

    3. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka!

    4. Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden.

    5. Rör om till en kräm. Låt den kallna.

    6. Bred ut ganachen över kladdkakan. Strö över hackad choklad. Ställ tårtan i kylen i ett par timmar och låt den stelna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.