mandelspån till dekoration. ulla ut degen till små bollar och lägg i formar, tryck ner en fördjupning i varje, skär nougaten i lagom stora bitar och lägg en i varje
Läggnougaten i kylen i god tid. Strö mandelspån över och ställ svalt. Hyvla den kylskåpskalla nougaten med osthyvel och lägg skivorna över den varma kakan
Det känns som om alla gör egen wienernougat nuförtiden. Wienernougat råkar dessutom vara en av mammas julgodisfavoriter (hon har önskat sig en ask i julklapp så länge jag kan minnas) så i jul får vi åter se vilken som vinner smaktesterna - min hemlagade eller den köpta
En solklar favorit bland julgodiset är wienernougat. Smält nougaten och chokladen över vattenbad. 250 g nougat. 100 g mandelspån. 250 g nougat. 100 g mandelspån
Wienernougat. Rosta en påse mandelspån i ugnen. Smält under tiden 200 gr nougat. Kollar igenom mina foton och ser att jag missat att blogga om julgodiset vi gjorde dan före dan
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna så att de blir lätt gyllene. För mig är wienernougat väldigt mycket förknippat med julen, vi brukar alltid ha en ask med wienernougat på julaftonskvällen som alltid tar slut hur snabbt som helst
Smält sockret till nougaten i en stekpanna under omrörning på ej för het värme. Strö över mandelspån. Häll upp nougaten på oljad plåt eller på specialbakplåtsduk
Rosta under tiden mandelspånen i en torr stekpanna. Vi alla har väl någon gång ätit wienernougat ifrån den vita kartongen med det dansande paret, eller hur
Strö på mandelspån och låt nougaten stelna. Hacka nougat och choklad grovt. 250 g nougat150 g mörk choklad2 msk smörca 75 g mandelspånSätt ugnen på 175°
Smält sockret till nougaten i en stekpanna under omrörning på ej för het värme. Strö över mandelspån. Häll upp nougaten på oljad plåt eller på specialbakplåtsduk
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna så att de blir lätt gyllene. I våras gjorde jag jättegod wienernougat hemma och eftersom det både är väldigt gott att äta och enkelt att göra så tipsar jag om det igen nu till julen
Hyvla nougaten tunt och lägg den ovanpå mandelmassan, lägg sedan på mandelmassan som ett lager till, avsluta med ett smörgåsrån och pressa ihop dem lätt