Nougat körsbär recept

Rödvinssås

Rödvinssås

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, rosor, jordgubbar, sandelträ, nougat och pomerans
Sockelabollens dag

Sockelabollens dag

After Eight Non stop Digestive och dumle rivet citrusskal, tex lime eller apelsin jordnötter och kolasås mjuk nougat hackad vit o mörk choklad smält choklad körsbär eller torkad frukt någon god likör mini-marsmallows och chokladsås maränger smaksätta med någon god likör istället för kaffe
Kladdkaka med nougatganache

Kladdkaka med nougatganache

Eller om det var körsbär. Bland annat åt vi då denna kladdkaka med nougatganache. Nougatganache. Nougatganache
Hugis körsbärskaka

Hugis körsbärskaka

Fördela nougaten och låt smälta i en skål (vattenbad). Garnera med körsbär eller riven blockchoklad. Rör ner den smälta nougaten i grädden
Mozartkulor i ugnen.

Mozartkulor i ugnen.

Lite hård på ytan där mandelmassan fått en gyllenbrun färg och konsistensen blev en lite segare godisbit med tuggmotstånd och ett hjärta av nougat

Café Chokladbollen

jordnötter och kolasås mjuk nougat hackad vit o mörk choklad smält choklad körsbär någon god likör marsmallows och chokladsås maränger
Fransk nougat

Fransk nougat

Skålla, skala och hacka mandeln och hacka körsbären medan sockerlagenkokar. Den franska nougaten kan doppas i smält blockchoklad
Tjugofjärde luckan - Ischoklad

Tjugofjärde luckan - Ischoklad

- en annorlunda ischoklad är att istället för choklad använda nougat, gärna Marabous Dubbel nougat – min favorit

Restaurang Taste i Örebro del 2

Vi avrundar med ett glas Bollinger, utvecklad, plommon, bröd och en skön nougat doft. Vi tycker att det är finstämt och nyanserat, kryddig, körsbär och lite mognad

Fransk nougat

Lyft från värmen och blanda i nötter (och körsbär). Stjälp upp nougaten och skär den i fyrkanter eller stänger

Fransk nougat

Skålla, skala och hacka mandeln och hacka körsbären medan sockerlagen kokar. Blanda i mandel och körsbär

Vårinspiration

Efterrätter under våren - till påsk finns fortfarande inga frukter tillgängliga så vi brukar ofta laga choklad eller nougat och syltbaserade efterrätter, se t

Glassfyllda chokladformar

Ca 200 g röda vinbär eller körsbär. Börja med formarna. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikron