Ett tort, friskt och fruktigt vin som balanserade smakerna finfint och som behöll smaken länge. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Fyll på med vitt vin och grönsaksbuljong samt kryddor. 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben. 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade. 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade 2 dl dl vispgrädde vispgrädde 1 msk msk sambal oelek sambal oelek 2 msk msk oregano oregano 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 1 st st schalottenlök schalottenlök 0 salt och peppar salt och peppar 7 dl dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong Marinad 200 g g fänkål fänkål 0,5 dl dl olivolja olivolja 0,5 st st citron citron 1 msk msk salt salt
Det är synd för en mjuk Pinot Noir funkar bra till torsk kokt på norsk, alltså med mycket salt. Blaskigt och utan ryggrad åker det runt munnen, ungefär som ett vitt vin utan syra
600 g norsk skreifilé. 11 dl vitt vin, torrt. 1400 g kräftstjärtar (gärna från norska havskräftor). 1Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken
Skrei är en norsk säsongstorsk ( januari till april) som finns uppe i Barents hav. Fyll kastrullen med skrovet med vatten, vinäger, grönsaker och kryddor och koka upp
Häll på lite vitt vin och stäng foliepaketen. 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé. 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar. 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt. 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé 0 salt och peppar salt och peppar 4 msk msk smör smör 1 st st morot morot 1 st st rotpersilja rotpersilja 1 st st purjolök purjolök 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar 4 st st citronklyfta citronklyfta 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal 4 ark ark grillfolie grillfolie
Rödvin och glögg ligger i skåpet och igår svängde jag förbi Bolaget och snodde med mig (ja, ja, jag betalade) en flaska Lysholm Linie Akuavit, jäkligt gott norskbrännvin
Tillsätt haricotes vertes och stek dem mjuka, häll på balsamicovinägern och olivoljan, koka upp. Arrangera på tallrik och servera gärna med ett gott glas vitt vin
norskt ordspråk. En otroligt härlig sallad som även fungerar så här i vintertid. Senapen och det röda vinet har jag själv lagt till bland ingredienserna för att ge det hela ytterligare touch