Norsk vin recept

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Ett tort, friskt och fruktigt vin som balanserade smakerna finfint och som behöll smaken länge. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Kycklinggryta på norskt vis!

Kycklinggryta på norskt vis!

Tillsätt vitlöken motslutet, samt tomaterna, kycklingbuljongen och en liten skvätt vitt vin om du har, (det är inte nödvändigt)
Soppa på fänkål med norsk torsk och räkor

Soppa på fänkål med norsk torsk och räkor

 Fyll på med vitt vin och grönsaksbuljong samt kryddor. 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben. 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade. 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt. Ingredienser Antal portioner - + 400 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g Norska Räkor, skalade Norska Räkor, skalade 2 dl dl vispgrädde vispgrädde 1 msk msk sambal oelek sambal oelek 2 msk msk oregano oregano 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 1 st st schalottenlök schalottenlök 0 salt och peppar salt och peppar 7 dl dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong Marinad 200 g g fänkål fänkål 0,5 dl dl olivolja olivolja 0,5 st st citron citron 1 msk msk salt salt
Tio åsikter om mat & vin

Tio åsikter om mat & vin

Det är synd för en mjuk Pinot Noir funkar bra till torsk kokt på norsk, alltså med mycket salt. Blaskigt och utan ryggrad åker det runt munnen, ungefär som ett vitt vin utan syra
Inkokt lax är inte alltid lätt…

Inkokt lax är inte alltid lätt…

Norsk. Till dess bjuder jag på en riktigt god inkokt laxrätt där syran i vinet fått gosa till sig med den färska laxen
Fiskgryta med skrei och kräftstjärtar – recept

Fiskgryta med skrei och kräftstjärtar – recept

600 g norsk skreifilé. 11 dl vitt vin, torrt. 1400 g kräftstjärtar (gärna från norska havskräftor). 1Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken
Sveriges bäste Skreirecept…

Sveriges bäste Skreirecept…

Skrei är en norsk säsongstorsk ( januari till april) som finns uppe i Barents hav. Fyll kastrullen med skrovet med vatten, vinäger, grönsaker och kryddor och koka upp
Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur

Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur

Häll på lite vitt vin och stäng foliepaketen. 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé. 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar. 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt. 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé 0 salt och peppar salt och peppar 4 msk msk smör smör 1 st st morot morot 1 st st rotpersilja rotpersilja 1 st st purjolök purjolök 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar 4 st st citronklyfta citronklyfta 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal 4 ark ark grillfolie grillfolie
Smörstekt skrei med pumpapuré

Smörstekt skrei med pumpapuré

Finhacka schalottenlök och lägg den tillsammans med rapsolja och vinäger i en kastrull. Koka löken mjuk och smaka av vinägretten med salt och peppar
Fräschare matjessill-sallad

Fräschare matjessill-sallad

I mitt glas blir det OP, men norsktbrännvin är jag också svag för. Min 91-åriga mamma firar jul med oss
Smörstekt Skrei med pumpapuré

Smörstekt Skrei med pumpapuré

Finhacka schalottenlök och lägg den tillsammans med rapsolja och vinäger i en kastrull. Koka löken mjuk och smaka av vinägretten med salt och peppar
Ljummen broccoli-blomkåls-sallad

Ljummen broccoli-blomkåls-sallad

norskt ordspråk. En otroligt härlig sallad som även fungerar så här i vintertid. Senapen och det röda vinet har jag själv lagt till bland ingredienserna för att ge det hela ytterligare touch