Norsk ägg recept

Norsk kållåda

Norsk kållåda

Blanda ned salt, peppar, ägg och färs. Lägg ströbrödet i ca 2 dl kålspad i en bunke. 1 ägg. Förväll kålen i buljong
Norsk morotskaka

Norsk morotskaka

Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölblandningen i äggsmeten. 2 st stora ägg. Blanda mjöl, bakpulver och bikabonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas
Norsk fiskgratäng med makaroner

Norsk fiskgratäng med makaroner

Dela äggen och läggäggulorna för sig och äggvitorna för sig. Blanda i makaroner, fisk och äggulor i såsen och häll över i en ugnsfast form
Rullrån norsk. Bäst

Rullrån norsk. Bäst

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Lägg en stor tesked av röran i mitten av ett rånjärn och stek dem gyllenbruna
Norsk Morotskaka

Norsk Morotskaka

Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölblandningen i äggsmeten. 2 ägg. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas

Norsk Nöttårta

Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, smör och nötter och vänd ner i äggvispet. 2 st ägg. Grädda i smord och bröad form med löstagbar kant i ca 30 min
Norsk kållåda

Norsk kållåda

Blanda ner salt, peppar, ägg och färs. Lägg ströbrödet i ca 2 dl kokspad. 1 st ägg. Skär kålen i bitar eller strimlor

Dag 2, Ångkokta ägg och islandshästar

Vi blir tilldelade varsin urtjusig hjälm och en norsk mycket trevlig guide. Ångkokt ägg. En lite häftig sak man kan göra där vi bor är att koka äggen utomhus i en varm källa
Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Jag brukar gilla norskt brännvin, men i år blev det Östgöta sädes. Hacka ägget, lättast är att använda äggskärare och skiva ägget i tre olika vinklar
Underbart goda, fluffiga plättar

Underbart goda, fluffiga plättar

Precis som norska svele som vi brukar äta varje år när Mats fyller år. Jag ville inte slänga smeten så jag provade att lägga en klick i stekpannan och trodde att det skulle bli katastrof, men istället så blev det den här vackra skapelsen
Krumkaker

Krumkaker

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Lägg en stor tesked av röran i mitten av ett rånjärn och stek dem gyllenbruna
Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

Lägg fiskbitarna i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen. 200 g norsk laxfilé. 200 g norsk torskfilé. 1 ägg
Äppelbröd lchf

Äppelbröd lchf

Detta äppelbröd hittade hos en norsk bloggerska som kallar sig Bymariamarisol. Vispa ägg och tillsätt mjölk og smör, och blanda därefter i äppelmoset
Lefsor med messmör

Lefsor med messmör

Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt messmör, ägg och fil och arbeta ihop till en deg