2 msk smör eller margarin. 1½ msk smör eller margarin. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Smör. Bryn steken i smör i en större gryta med lock. Smör. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Mickes hemgjorda vitlökssmör på toppen…. Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Tillsätt smält smör eller olja, ägg, brödblandningen, salt och peppar och mixa smeten slät. 2 ½ dl mjölkca 100 g vitt bröd, typ formfranska100 g hasselnötter1 gul lök50 g smör eller olja2 äggca 1 msk buljongpulver eller1 tsk saltlite pepparKlipp ett band av bakplåtspapper och täck botten av en avlång form (brödform). 50 g smör eller olja
smör att steka i. Slökokt nötstek. Bryn steken runtom i stekpanna med smör, salta och peppra. smör (saltat), mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, sötströ, några droppar bittermandelolja
smör eller rapsolja. smör eller rapsolja. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. Hetta upp smör i en stor gryta och bryn köttet rejält, krydda, låt den hackade vitlöken gå med på slutet och tillsätt sedan 5dl vatten och porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Bryn steken runtom i smör och salta och peppra. Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimma1 kg nötstek2 gula lökar3 morötter5 kryddpepparkorn1 lagerblad6 ansjovisfiléer1 msk rödvinsvinäger3 msk sirap5 dl vatten1 köttbuljongtärningBryn steken runtom i smör och salta och peppra. 1 kg nötstek
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. smör. Bryn den sedan i en stekpanna med smör i och krydda under tiden med salt och peppar runtom
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar