Och nu till någonting som så här i efterhand skulle gjorts lite annorlunda… Jag skulle ha bytt ut nötkött till kyckling och de rostade jordnötterna till torrostade
Det kan tyckas märkligt att man ska ha kycklingbuljong i soppan och sedan blanda in nötkött, men jag kan lova att när man väl äter soppan så upphör all sådan skepsis
Rendang är tillverkad av nötkött, men man kan även använda kyckling, får och lamm. Rätten får långsamt koka i kokosmjölk med kryddorna i flera timmar tills nästan all vätska kokat bort, vilket ger köttet en intensiv kryddig smakupplevelse
) med bland annat nötkött, kokosmjölk, kanel och chili. Nötköttet kokas så länge så det blir mört, och helst så mjukt att det bara trillar sönder när man sätter gaffeln i det
Värm kokosmjölk, vaniljextrakt och snabbkaffepulver i en kastrull. 1 burk kokosgrädde, bara den tjocka delen, vattnet kan hällas av (OBS - INTE kokosmjölk, då blir det för löst). 800 g nötkött. 4,75 dl kokosmjölk