Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Häll i vin, grönsaker och grädde. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippe persilja
Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vittvin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
På med vin och grädde. Skär moroten i tändsticksstora strimlor. Många som aldrig tillagat musslor förr brukar vara rädda att testa för det verkar krångligt med det här med vilka musslor man ska slänga och inte, men följ instruktionerna så är du hemma
vittvin, smör,. Häll i vin, vatten och salt. Såg ingen morot, men vad då. Denna måndag var det från Wales och nere efter kusten fångade man musslor för hand och fiskaren gjorde en provgryta
(och ett gott vittvin naturligtvis. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vittvin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vänd ner tomatpurén i några minuter och slå därefter på vinet, låt allt koka upp och småputtra tills hälften av vinet ångat bort, slå därefter på vattnet och lägg i lagerbladet
Tillsätt vinet och lägg i musslorna. Pasta är nog ett av de allra enklaste sätten att göra en god och snabb middag, trots att jag inte är så förtjust i musslor så är denna rätten så himla god då såsen smakar helt fantastiskt
Tillsätt tomatpuré, fiskbuljong och vin. Skiva vitlök, morot och squash. Lägg ner fisk och musslor, låt puttra ytterligare 5 minuter. 1 st musslor. 1 dl vittvin