I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Krydda efter smak med färsk timjan, basilika, rosmarin, eller torkade kryddor. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Ett nät musslor kan göra dig sjuk. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på. Först så tror jag att många har en felaktig uppfattning om att musslor är krångliga
Lägg en klick av crèmen i skalhalvorna och toppa med en mussla och färsk timjan. Kontrollera först att musslorna är hela och att skalen sluter ihop när du knackar dem mot köksbänken
Häll på vin, grädde och timjan och låt koka upp. Musslor är oslagbar fredagsmat. Skölj musslorna under kallt vatten, släng dem som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Tillsätt tomatpuren, timjanen och saffranet, fräs runt. och denna fisksoppa blev till med saffran och rökta musslor samt en liten mix av kvarvarande rödspetta, pangasiusfile och räkor från frysen
Ta fram pilgrimsmusslorna och torka dem torra. Värm på soppan och servera sedan i låga soppskålar med pilgrimsmusslan i mitten, strö lite sidfläsk runtomkring och toppa med ett par kvistar timjan