Musslor smör recept

Musslor med lime, brynt smör, soja och koriander

Musslor med lime, brynt smör, soja och koriander

1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. 50 g smör, brynt. 25 g smör. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt). Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. Vinägrett50 g smör, brynt 1 msk soja 1 msk limejuice 1 limefrukt, rivet skal. Panko25 g smör 100 g pankoströbröd 1 tsk korianderfrö, malda salt
Musslor i vitt vin och grädde, moules marinières

Musslor i vitt vin och grädde, moules marinières

olja och smör. Fina färska musslor. Hacka löken och fräs i smör och olja i stor gryta, får inte ta färg. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Musslor i vitt vin och grädde

Musslor i vitt vin och grädde

smör. Ikväll blev det musslor i vitt vin och grädde med ett glas från kärleksfulla vita vinet Ti Amo/ je T'aime
Musslor i grädde

Musslor i grädde

Hacka all lök, smält smöret i en rymlig kastrull och i med löken. Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar
Kokta musslor

Kokta musslor

Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt finhackad schalottenlök, vitlök och låt småputtra några minuter
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Blanda smör, sambal oelek, lime, persilja. Borsta och skölj musslorna. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten
Kokta musslor

Kokta musslor

Fräs i ett par matskedar smör i en stor gryta. Musslor Marinière (kokta musslor).  Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Vinkokta musslor med tomater

Vinkokta musslor med tomater

Fräs gul lök och vitlök i smör i en stor gryta. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem
Gratinerade musslor med chili- och vitlökssmör

Gratinerade musslor med chili- och vitlökssmör

Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. Till chilismöret. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

Vitlökssmör. När jag var hos syrran pratade hon om en förrätt på burkmusslor som mamma brukade bjuda på när vi var små
Grillade musslor, ett perfekt grillsnacks

Grillade musslor, ett perfekt grillsnacks

smält smöret i en kastrull. Kan man grilla musslor. häll på smält smör. Den här rätten med grillade gröna musslor, toppade goda smaker är helt fantastisk till en kall drink eller en iskall öl
Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell

Gratinerade musslor med vitlökssmör!

Servera med ett gott bröd att doppa i smöret. När du ändå gör vitlökssmör så gör en ordentlig sats, lägg i plastfolie och forma till en rulle och frys in
Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. Fräs i smör i ca 4-5 minuter. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Mixa ihop en röra på ströbröd, smör, persilja, salt, citron, vitlök och strö över det på varje mussla