olja och smör. Fina färska musslor. Hacka löken och fräs i smör och olja i stor gryta, får inte ta färg. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Fräs i ett par matskedar smör i en stor gryta. Musslor Marinière (kokta musslor). Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. Till chilismöret. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken
smält smöret i en kastrull. Kan man grilla musslor. häll på smält smör. Den här rätten med grillade gröna musslor, toppade goda smaker är helt fantastisk till en kall drink eller en iskall öl
Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Servera med ett gott bröd att doppa i smöret. När du ändå gör vitlökssmör så gör en ordentlig sats, lägg i plastfolie och forma till en rulle och frys in
I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. Fräs i smör i ca 4-5 minuter. 800 g blåmusslor med skal (frysta)