Tillsätt färskosten och blanda väl. Musslor är alltid billigt, men i fredags var de extra billiga. Musslor är dessutom bra snabbmat, framför allt om man förberett alla grönsaker och annat innan
Serranorullar med färskost, valnötter och rökta musslor. Färskost på fjällfil. Vi bjöd på gulaschsoppa från min Långkokbok och en hemgjord färskoströra från Grillmat LCHF
De musslor som klarade sig längst var nästan för mjuka följande dag när vi åt upp dem. Bottnen (knappa 20 st)100g smör1 dl socker1 äggula1 - 1½ dl vetemjöl1½ dl mandelmjölFyllning200g philadelphia färskost1 dl créme fraiche1½ dl lemon curdGarneringgranatäppelkärnorcitronmeliss finrivet citronskalVispa socker och rumsvarmt smör vitt
Jag har hittills använt den i risotto, pasta, soppa, omelett, frittata, paj, guacamole, såser, kryddsmör, färskost, dipp, majonnäs, löjromssnittar, rostad potatis, smörgåsar samt salladsdressing och tänkte även använda den till musslor – kort sagt mycket användbar och vansinnigt god
Dekorera med musslor, rucola och citronklyftor. Blanda färskosten och parmesan. Blanda samman crème fraîche, majonnäs, färskost och fördela i fyra skålar (detta är grunden i fyllningarna)
Portovenere, i spetsen av Cinque terres nationalpark, är känt för sina blåmusslor. Istället är den täckt med färskost och andra godsaker som tunt skuren potatis
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet