Musslor champagne recept

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Efter en lunch på Delikatessen i Malmö, köpte jag sex pilgrimsmusslor och två fina svenska ostron, Ostrea edulis
Semesterfirande med skumpa och skaldjur!

Semesterfirande med skumpa och skaldjur!

Det blev hummer tillagad på enklaste sätt, pilgrimsmusslor kockade likaså och en räkcocktail som inte var så fasligt avancerad den heller
Fish n’ chips delux

Fish n’ chips delux

Dom senaste gångerna vi gjort fish and chips har vi just lyxat till det, med kammusslor. Givetvis dricker vi champagne till

Min alla helgons dag

Det går inte att ha med sig något vanligt snacks till badflotten för det blir för mjukt, så vi mumsade på lite annat så som oliver, fetaost, ölkorvar och rökta musslor
Finfint firande!

Finfint firande!

Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Honeyed chicken – A Game of Food

Honeyed chicken – A Game of Food

Servera gärna med vaniljglass och champagne. Enkel och snabb musselsoppa – recept 4-6 personerca 1L buljong från vinkokta musslor. ca 1L buljong från vinkokta musslor

Matresan del 1

Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerade musslorna var. -O) Berusade av den mysiga känslan eller något delade vi en liten flaska champagne från minibaren
Champagnebräserade blåmusslor

Champagnebräserade blåmusslor

Häll ner champagne med musslorna och vitlöken. Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten
Moules frites med tomat och curry

Moules frites med tomat och curry

Musslor. Tillsätt champagne och reducera med hälften. Tvätta musslorna noggrant och sortera bort trasiga eller döda
Middag på BArBORD

Middag på BArBORD

Till huvudrätt åt jag ljummen skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, havskräftor, färska räkor och. Drack lite god champagne hemma först – tröttnar aldrig
Om ni tänker äta ute i Kalmar i sommar

Om ni tänker äta ute i Kalmar i sommar

Nille och Malin valde örtbakad gös med musslor smaksatta med tomat, saffran och fänkål, som de gjorde helt fri från gluten och mjölk
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Till förrätt ville jag bjuda på musslor, men inte vinkokta som vi brukar äta utan en variant som egentligen görs med äppelcider