Musslor blåmusslor recept

Vinkokta musslor alá Mimmi

Vinkokta musslor alá Mimmi

Nog för att den bästa säsongen för blåmusslorna är på våren, innan de leker. Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant
Vinkokta musslor med grädde

Vinkokta musslor med grädde

Det vill säga vinkokta musslor med en skvätt grädde. Släng bort trasiga musslor. Rör om i musslorna några gånger under tiden
Musslor i grädde

Musslor i grädde

Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar. Häll såsen över musslorna och garnera med några blad från persiljan
Kokta musslor

Kokta musslor

I fredags fyllde Anders år och det firade vi med att äta kokta musslor med aioli och sötpotatispommes
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Grillade musslor med örtdressing

Grillade musslor med örtdressing

Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalen sluter sig. Dela musslorna och lägg tillbaka skalhalvor med musslor
Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter. 20 blåmusslor [400 g]. 20 blåmusslor [400 g] 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, finriven 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk persilja, finhackad 3 msk ströbröd svartpeppar 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
Musslor i kokosmjölk med chili och koriander

Musslor i kokosmjölk med chili och koriander

Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem