Hade fritöden framme efter en middag så då passade jag på att göra lite munkar att slänga i frysen. Fyll dem om du önskar, jag fyllde med en egengjord äppelmos
Fyll en spritspåse medäppelmos, tryck in tyllen i sidan på munkarna och spritsa in lite äppelmos. Jag fyllde mina medäppelmoset som jag gjorde i höstas, men man kan fylla dem med någon god sylt eller vaniljkräm om man hellre vill det
Fyll en spritspåse medäppelmos, tryck in tyllen i sidan på munkarna och spritsa in lite äppelmos. Jag fyllde mina medäppelmoset som jag gjorde i höstas, men man kan fylla dem med någon god sylt eller vaniljkräm om man hellre vill det
Jag rullade dem sedan i strösocker med lite kanel i och valde sen att spruta in hemgjord Äppelmos i hälften och egengjord vaniljcreme i den andra hälften
Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper under, och jäs till dubbel storlek. Rulla dem sedan i sockret, skär ett snitt ovanpå munkarna och fyll dem äppelmoset
Göra äppelmunkar utan livsfarlig lek med svinhet olja. Låter för bra för att vara sant och är det förmodligen också, men jag ska ändå prova dessa fuskmunkar som görs i muffinsform
Qvevri Alaverdi Tradition Badagoni görs på druvan Rkatsitelli som odalas på vingårdar kring Alaverdi klostret i Alazani dalen, Kakheti av munkarna i klostret i samrabete med Badagoni
Jag gjorde både runda, fyllda äppelmunkar, fyllda med hemkokat äppelmos och rullade i kanelsocker. Jag minns den högtidliga känslan när jag var liten och mamma och pappa köpte hem nygräddade munkar i en kartong