Har man inte tid att ställa sig och baka lussebullar, är dessa saffransmuffins ett alternativ. Brukar göra en fiskgryta med dessa smaker, och minnet från förra julens stekta lax medsaffranssås (ochapelsin) lever sig fortfarande kvar
Luftiga muffinsmed fyllig saffranssmakoch en fräsch apelsinfrosting. Jag lyxade till muffinsenmed en liten dekorerad pepparkaka på toppen för lite extra julkänsla
På allmän begäran lägger jag ut mitt recept på lussemuffinsmed mandelmassa, apelsinochsaffran. Det viktiga är att använda riktiga råvaror såsom smör och inte använda olja eller margarin och andra fuskvägar som brukas i muffinsbranschen
Skala och filea apelsinerna (man skär ut klyftan utan att ta med den vita hinnan)Pressa ut saften ur det som blir över av apelsinenKoka upp alla ingredienser utom apelsinernaLägg i fileerna ochapelsinsaften, ställ att svalnaServera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad creme fraiche smaksatt med vaniljsocker
Det som är så bra med dom är ju att dom även går att baka övriga året. Nu älskar ju jag saffran, tro inte annat men idag så gjorde jag och sonen dessa muffinsoch i brist på just saffran så försökte jag få lite julkänsla ändå genom att göra apelsinchoklad-muffins