Moussaka olivolja recept

LCHF moussaka

olivolja och salt. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

olivolja. En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs. olivolja att fräsa i. Pensla med olivolja och salta
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

Servera din moussaka med grönsallad och ett gott rött vin. Hetta upp 2 matskedar olivolja i stekpannan och stek skivorna tills de blir guldgula
Moussaka

Moussaka

Fräs löken i olivolja i en stekpanna.  Servera moussakan med en grönsallad. Stek auberginskivorna i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida
Moussaka Paleo

Moussaka Paleo

Gjorde min goda moussaka idag dock utan mejerier, blev hur bra som helst om inte bättre än grundreceptet
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

 Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Moussaka

Moussaka

Olivolja. Olivolja. Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade
Moussaka med fetaost

Moussaka med fetaost

Pensla båda sidor med olivolja. Fräs löken i olivolja utan att det tar färg. olivolja. olivolja. Låt moussakan vila under folie cirka 10 minuter innan den serveras
Recept: Moussaka på aubergine (Paleo & LCHF)

Recept: Moussaka på aubergine (Paleo & LCHF)

Olivolja. Moussaka. Olivolja. Nu är det dags att sätta ihop alla delar så att de kan forma din moussaka. Placera aubergineskivorna på plåten och häll över rikligt med olivolja, salt och peppar
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

½ msk olivolja. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
Moussaka på mitt vis

Moussaka på mitt vis

Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. Grädda sedan detta i ugnen i ca 20-25 minuter och servera med en stor grönsallad med olivolja
Moussaka

Moussaka

1/2 dl olivolja. 1/2 dl olivolja. Moussaka. 1 aubergine (ca 400 g). salt. Köttfärssås. 1 hackad gul lök. 3 pressade vitlöksklyftor
Moussaka med en fenomenal kryddning

Moussaka med en fenomenal kryddning

olivolja, till pensling och stekning. Moussaka med fenomenal kryddning. Bryn i olivolja tills mjukt. Men skenet bedrar, den här moussakan är så sjukt god

LCHF moussaka

Pensla aubergin med olivolja och grilla. Moussaka som härstammar från det grekiska köket är faktiskt mycket enkelt att göra
Moussaka

Moussaka

2 msk olivolja. 5 dl olivolja. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i 1 msk olja. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg
Moussaka med squash och lammfärs

Moussaka med squash och lammfärs

Stek skivorna i 2 msk olivolja i en stekpanna. Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. 3 msk olivolja