Smält smöret i en stor gryta. 50 g smör. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
2 msk smör. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull
Smärt smöret och häll sedan i den hackade charlottenlöken samt vitlöken. 2 kg färska blåmusslorca 80g svenskt smör4-6 st sharlottenlök3 klyftor vitlök5dl grädde0,8 l vitt vin (helst torrt)1msk timjanca 6st lagerblad1krm malen vitpeppar1st kruka färsk persiljaSalta efter behag Tillagning. ca 80g svenskt smör
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 1 msk smör
Stek dessa i smör till de blivit glansiga. Vi dricker belgisk öl, inleder med belgiska musslor – Moules frites, njuter en Waterzooi till huvudrätt och avslutar middagen med belgiska våfflor
Krutonger Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. 4 skivor vitt formbröd1 msk smör1 vitlöksklyftaTvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten
Tillsätt smör och currypulver och låt steka cirka 3 minuter tills curryn doftar kraftigt. 25 g smör. Tomatbas2 msk lök, finhackad 1 stjälkselleri, finhackad 2 msk olivolja 25 g smör 2 msk currypulver 1 dl champagne eller torrt vitt vin ca 800 g hela skalade tomater (gärna San Marzano) 3 dl vatten salt efter smak socker efter smak
Därför blev det moules mariniéres för första gången i detta hus. Moules Mariniéres (förrätt för två)1 kg blåmusslor1 stor schalottenlök2 klyftor vitlök2 dl vitvin2 dl grädde3 msk olivolja2 msk smörhackad timjamhackad (blad) persiljaTvätta musslorna noggrant och ta bord skägget (se bild)Kasta bort döda (de som har öppnat sig och inte stängs när du knackar på dem lätt) Hacka lök, vitlök och örterna Lägg smör och olivolja i en djup panna, bryn löken Lägg i musslorna, vitvin och gräddetKoka upp och lägg locket på. 2 msk smör