Moules smör recept

Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Smält smöret i en stor gryta. 50 g smör. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Häll i grädde och smör i vinet koka ihop lite. 50 g smör. 50 g smör. Jag är inte så förtjust i musslor, men just vitvinskokta musslor älskar jag
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Smör & olja. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Moules à la marinière

Moules à la marinière

2 msk smör. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull
Moules Mariniére

Moules Mariniére

Smärt smöret och häll sedan i den hackade charlottenlöken samt vitlöken. 2 kg färska blåmusslorca 80g svenskt smör4-6 st sharlottenlök3 klyftor vitlök5dl grädde0,8 l vitt vin (helst torrt)1msk timjanca 6st lagerblad1krm malen vitpeppar1st kruka färsk persiljaSalta efter behag Tillagning. ca 80g svenskt smör
Moules och kantareller

Moules och kantareller

) Under tiden kan du steka toastbrödet på båda sidor i en panna med smör (man kan inte förneka att det är gott med smör
Moules Marinières

Moules Marinières

Släng i en matsked smör. Det här var första gången som jag lagade Moules Marinières och det blev ren eufori
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 1 msk smör
Moules frites

Moules frites

1Moules1 kg färska blåmusslor 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 0,25 msk fänkål 1 dl torrt vitt vin 1 dl vispgrädde persilja, finhackad smör, till stekning salt peppar

Moules marinés

Finhacka löken och chilin, låt svettas i smöret några minuter utan att ta färg i en stor kastrull. 1 msk smör. 1 msk smör
Moules marinières

Moules marinières

Krutonger Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. 4 skivor vitt formbröd1 msk smör1 vitlöksklyftaTvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten
Moules marinières

Moules marinières

Hetta upp olja och smör i en kastrull. 1 msk Mat & Bak Smör. Tvätta musslorna ordentligt och ryck bort ”skägget”
Moules frites med tomat och curry

Moules frites med tomat och curry

Tillsätt smör och currypulver och låt steka cirka 3 minuter tills curryn doftar kraftigt. 25 g smör. Tomatbas2 msk lök, finhackad 1 stjälkselleri, finhackad 2 msk olivolja 25 g smör 2 msk currypulver 1 dl champagne eller torrt vitt vin ca 800 g hela skalade tomater (gärna San Marzano) 3 dl vatten salt efter smak socker efter smak
Moule marinière

Moule marinière

Smält smöret i en gryta. 50 g smör. Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av

Moules Mariniéres

Därför blev det moules mariniéres för första gången i detta hus. Moules Mariniéres (förrätt för två)1 kg blåmusslor1 stor schalottenlök2 klyftor vitlök2 dl vitvin2 dl grädde3 msk olivolja2 msk smörhackad timjamhackad (blad) persiljaTvätta musslorna noggrant och ta bord skägget (se bild)Kasta bort döda (de som har öppnat sig och inte stängs när du knackar på dem lätt) Hacka lök, vitlök och örterna Lägg smör och olivolja i en djup panna, bryn löken Lägg i musslorna, vitvin och gräddetKoka upp och lägg locket på. 2 msk smör