Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. Här kommer en glutenfri mjukpepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
En kryddstark och saftig sockerkaka med smak av julens alla kryddor, kan inte bli bättre. Bröa gärna med krossade pepparkakor det bli himla gott och lingongrädde passar utmärkt till denna kaka
med bakplåtspapper om den ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen. 2 tsk stött kardemumma. Grädda kakan i nedre delen av ugen i ca 40 min, tills den är torr när du provar med en sticka. 2 tsk stött kardemumma
Njut av din mjukapepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten. 2 tsk kardemumma
Garnera gärna med lingon vid servering. 11 msk malen kardemumma. 1ev tinade lingon att garnera med. 1Vispa smör och socker pösigt med elvisp. 1Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och bikarbonat i en bunke. 1Häll smeten i en långpanna, cirka 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper
Min mormor gör en supergod med lingon i. Mjukpepparkaka är något som verkligen hör julen till och som jag personligen tycker är en av de godaste julkakorna