Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på vaniljglass. 4 äggulor100 g socker2 dl mjölk 3%1 dl vispgrädde2 dl vispgrädde (till smaksättningen)äkta vaniljpulverGör så här. Blanda 2 dl mjölk med 1 dl vispgrädde och tillsätt detta i taget i ägg- och sockerblandningen under vispning
Vaniljglass (LCHF). Det kanske inte har undgått någon men jag köpte en glassmaskin för ett tag sen och har experimenterat lite för att göra en god vaniljglass
Blanda mjölk och grädde i en kastrull, koka upp på medelhög värme. Att servera färska bär med vaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn
Koka upp mjölk tillsammans med delad vaniljstång (repa och lägg i kärnor) och vispa ner i ägg, häll åter i kastrull och sjud på svagaste värme under vispning tills äggsmeten börjar tjockna något, kyl