Vispa ihop vätskan med mjölet och låt det puttra. Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen och grönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret. 3 dl mjölk
dinkelmjöl. Skala löken och skär grönsakerna i mindre bitar (förutom vitlöken och körsbärstomaterna). Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Smaka av med salt och peppar och rör i grönsakerna. Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning
Blanda mjöl och vatten (efter hur tjock sås du vill ha) som du senare ska använda som redning. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka
Blanda rårismjöl och kryddblandning och lägg i en stor plastpåse. Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet