Jag valde att smaksätta min choklad med pepparmintsarom men om du vill lyxa till det lite extra så kan du likgärna smälta ner ett par rutor After Eight i mjölken
Jag har använt mörk choklad, ljus choklad, mintchoklad, choklad med apelsin och choklad med lakrits. Fetthalten beror på att glassen innehåller en större mängd mjölk och mindre grädde (eller hälften av varje) och när man kör glassmeten i maskin så blandas det in mindre luft i glassen och det ger den en krämigare konsistens och mer smak
Här tog jag vanlig mörk mintchoklad som jag smaksatte med några extra droppar pepparmyntsolja. Jag värmer helt sonika mjölk till kokpunkten i kastrull och smälter därefter choklad rakt ner i koppen
Ta från spisen och blanda i kondenserad mjölk. Ta från spisen och blanda i kondenserad mjölk. 400 g choklad av bra kvalite i mindre bitar (ljus eller mörk)394 g ( en burk) kondenserad sötat mjölk1-2 dl mandelflarn några droppar essens (apelsin, mint. )(Jag byte ut 2 rutor mjölkchoklad mot 2 rutor mintchoklad och det blev perfekt) Smält choklad över vattenbad. )(Jag byte ut 2 rutor mjölkchoklad mot 2 rutor mintchoklad och det blev perfekt) Smält choklad över vattenbad
Super duper enkel mintchoklad glass med järn, klorofyll och A vitamin från spenat och antioxidanter från kakao blir denna mjölkfriaglass inte bara god utan även nyttig