Det var länge sen jag lagade en god, mustig gryta. Det har blivit så galet mycket grillat sista tiden så när höstvindarna och regnet kom till ön blev jag sugen på att kocka ihop en gryta i köket
Blanda färsen med ströbröd, lök, kryddor och ägg. Stek löken i Milda Culinesse, låt svalna. Forma till bullar, stek gyllene i panna med Milda Culinesse
Tyvärr fanns inte de kryddor jag ville ha som kravmärkta, men jag gav efter och köpte ändå. Häll på resten och blanda därefter i några dl sikt plus kryddorna
TIMJAN. Thymus serpyllum, växer i doftande mattor på torra backar och stränder. Den ger en mild och kryddig snaps som med fördel kan njutas till ärtsoppan
Krydda fiskfileérna runt om med sockret och saltet. Koka upp fiskbuljongen i en gryta och lägg ner fileérna i buljongen, låt allt koka upp och ta genast grytan från värmen
W fick bestämma mat i helgen och hon ville ha kyckling och wok, eller Kinamat som hon kallar det fast att hon tänker sig thaiwok liknande det som man kan äta på en av Mitt i Citys foodcoartsrestauranger här i stan
Små goda pannbiffar – milda, som en ljummen försommarkväll. Till milda rätter med grädde ska man traditionellt bryta av smaken med de där röda bären från Småland
Fiskdisken på Konsum i Kålltorp här hemma i Göteborg har ofta extrapris på torskrygg. Det är en klart trevlig upptäckt för mig – fiskbiten är saftig och mycket lättare att hantera än vanlig torskfilé