Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Jag gillar den fräscha smaken från vinägern. 5 dl riven ost (när barnen ska äta använder jag en mild ost men annars är det riktigt gott med en mer smakrik ost). 2 msk vitvinsvinäger
Köttet ska marineras i vinäger, chili och kryddor för att den ska få en god smak och bli extra mör. 1 dl vinäger (du kan halvera mängden om du vill ha mildarevinägersmak) 1 dl kokosmjölk 5-8 st torkade röda chilin (läs tips nedan) 1 liten bit färsk ingefära 6 st vitlöksklyftor 5 st hela kryddnejlikor 2 st hela kardemumma 1 st kanelstång 1 tsk spiskumminfrön 1 tsk bruna senapsfrön 1 tsk hela pepparkorn 1 msk socker TIPS. 1 dl vinäger
Örtgrön såsVacker och mild örtsås som passar fint till räkor, havskräftor och hummer. 2 msk vanlig svensk senap1 msk dijonsenap1 msk socker1 msk vitvinsvinäger1 dl rapsoljasalt, vitpeppar1 dl finhackad dillBlanda senap, socker och vinäger i en skål, rör tills det mesta av sockret löst sig. 1 msk vitvinsvinäger
Är ett bittermedel, bra för matsmälning, mildrar gasbildning, bra mot bakterier, svamp och virus. Undvik margarin, soja, dressing, ketchup, saltgurka, vinäger, ättika
Vi använde helt i vanlig ordning Västerbottensost och kan nog tycka att en smakrik ost är på sin plats, men gillar du inte det så tar du en mild variant - så länge du blir nöjd, mätt och belåten
Lånade ett recept häromdagen, från Bambi, på en mild kyckling szechuan. 2,5 msk vitvinsvinäger. I en annan skål, vispa ihop resterande 2, 5 msk hoisinsås, 1, 5 msk Maizena, vatten, kycklingfond, vinäger och farinsocker. , 1, 5 msk Maizena, vatten, kycklingfond, vinäger och farinsocker. 2,5 msk vitvinsvinäger
Den är väldigt smakstark, så jag brukar blanda med persilja för en lite mildare smak. Tournedos med Basilikasmör och Champignoner 2 x 150 gr Oxfilé av mittbiten 2 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar 3 Champignoner i skivor 2 små Zucchini Basilikasmör 50 gr rumsvarmt Smör 2 msk hackad Bladpersilja 1 msk hackad Basilika 1 tsk Balsamvinäger Havssalt och Chilipulver 1 röd Spetspaprika Rör smöret smidigt med örter, vinäger och kryddor