Hemmagjorda mezerätter kan vara det bästa som finns. - Oliver marinerade i minst 1 timme innan i olivolja, 1 skivad vitlöksklyfta, hackat citronskal och persilja
På bordet finns också finhackade, marinerade oliver med paprika och lök, samt ännu en given rätt – en oerhört krämig baba ghanouj, den välkända röran gjord på ugnsrostad aubergine, som har en mild röksmak och en betydligt mer framträdande av citron
Oliver är väl utrustad med flytväst eller snarare är det flytvästen som är ute med Oliver. 1dl Äkta majonnäs1dl Philadelfiaost eller annan färskost3dl Meze yoghurt4st Gelantinblad1/2st Citron, saften av1kg Räkor med skal, som du sen skalar
Även om vi i Sverige länge haft vårt smörgåsbord eller olika former av bufféer, så har kanske maten fått lite inspiration från andra länder, vi äter tapas, meze och antipasti
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Skala och skiva morötterna. Skala vitlöken. Koka morötter och vitlöksklyftor mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min
Bjöd på supersnabbt meze plock och bubblor. Och då menar jag ju så klart inte soggiga färdiglådor med tapas utan färska små tomater i alla färger, oliver, koriander och bröd
Själv så mixar jag oliverna ganska grovt eftersom jag tycker det ger en lite bättre kvalitetskänsla. (så det räcker och blir över)3 dl Urkärnade svarta oliver6st Sardellfiler med kapris2st Vitlöksklyftorca 1/2dl Olivolja av bättre kvaliteHavssaltEv. 1,5dl Meze yoghurt1-2msk Dijonsenap, beroende på hur stark smak du önskar1tsk Dragon, mortlad1tsk VittvinsvinägerHavssalt